tiistai 19. toukokuuta 2015

4 viikkoa


Siggi 4vko
Snugga 4vko
Pennuilla ikää jo 4 viikkoa. Enemmän siis pentulaatikkoelämää takana kuin edessä. Aikamoista! Kasvua ja kehitystä on koko ajan. Luonteitakin pystyy ja uskaltaa jo arvioida, kun on käynyt selväksi, että vaikka näiden syntymäpaino olikin pieni, niin erittäin päättäväisesti ne ovat maailmaan tulleet jäädäkseen.

Pennut ovat rohkeita ja aktiivisia. Ne pyrkivät pois pentulaatikosta ja jos ne sieltä nostetaan ne lähtevät tarmokkaasti tutkimaan mailmaa. Ne haluavat tulla ihmisen syliin. Heiluttavat häntää ja maisetelevat kaikkea. Ne kokeilevat myös ääntään mutta ainakaan tässä vaiheessa eivät jatkuvasti vingu tai hauku. Kurinaa/murinaa sen sijaan pitää Snugga touhutessaan. Vähän tosikko, niin kun emänsäkin.

Pennut ovat saaneet nyt päivittäin puuroa, jauhelihaa ja kermaviiliä/piimää ruuaksi. Pikkuhiljaa aloitellaan myös penturaksut, lihan ohessa. Nuura imettää pentuja hyvin ja on tarkasti hoivaava äiti. Tähän asti olen siivonnut ihan yksittäisiä pissoja tai kakkoja, jos Nuura ei ole ollut laatikossa. Muuten se on, samanlaisella työotteella kuin se kaiken muunkin hoitaa, niin tomerasti siivonnut jäljet ja putsaillut pennut. Hieno emokoira, jonka kohtua nyt ei vaan oltu tehty lisääntymään.

Pentujen kuvaaminen alkaa käydä haasteelliseksi ja otokset näyttää lähinnä tältä:

Snugga 4vko

Siggillä on leikki menossa.

Snugga haluaa laatikosta pienen ihmisen luokse.
tutkimusretkiä 4 viikkoisena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti