lauantai 6. kesäkuuta 2015

Koira koirempi koirin

Tyhmä tyhmempi tyhmin?

Harrastukset kullakin. Toisilla toisenlaiset, toisilla toisenlaiset. Toiset pistää kaiken ajan ja kaikki rahat siihen, että saavat lenkkeillä joka päivä enemmän kuin haluaisivat, että saavat pestä kuraisia vaatteita ja maksamakkaralle haisevia taskuja viikosta toiseen, että saavat opettaa ja kouluttaa aina kymmenen, tai neljän,  vuoden välein uudestaan alusta jotain lähes samanlaista, jonka kanssa vannoi ettei enää ikinä jaksa painia näitä asioita läpi...

Antaa sen syödä kädet, haukkua tärykalvot rikki ja karvata kodin. Tekee sen ehdoilla elämän suunnitelmat ja lomamatkat. On kiinnostuneempi sen hyvinvoinnista kuin omastaan. Ja valmis altistamaan puolisonsa sekä lapsensa mielenterveyden samanlaiselle pöpiydelle.

Sitä miettii, että ihan oikeesti? Kuinka pimeä voi ihminen olla.

Ja sitten tulee niitä aamuja, kun juo aamukahvia kesäauringon paisteessa. Oman koiran pennut leikkivät jaloissa ja se oma koira jahtaa kärpästä. Vaikka välillä miettii, että voishan sitä tehdä muutakin. Mutta, sitten:
Miun tytöt <3
Pennut ovat meillä enää joitakin päiviä. Tiistaina ne muuttavat 7- viikkoisina kasvattajan luo Tunturiketun kenneliin ja sieltä sitten lähempänä kahdeksaa viikkoa uusiin koteihin. Niitä tulee ikävä. Kaksi pentua on liian pieni pentue, koska kaikki on kohtuu helppoa. Ne ymmärtävät sisäsiisteyden. Ne tulevat kutsusta luo. Ne voivat huoletta olla kotona vapaana. Ja ne ovat rakastettavan ihania. Pentukuume tunkee väkisin ihmisen päähän.

Meille piti aina tulla Nuuran pentu. Se oli haave, joka 21.4. aamuyöstä romuttui lopullisesti. Nyt ei missään nimessä ole oikea aika pennulle. Haluamme, että meillä on aikaa tilaa ja mahdollisuus. Haluan, että sennut ja Nuura saa vielä laatuaikaa. Pentu veisi sen niiltä varmasti, koska oman aika kuuluu etuoikeutetusti ihmispennulle. Siispä niin ne haaveet muuttuu :)

Ja onhan niitä jo.

Nuuran ihastuttaville pennuille on omat kodit. Ja toivon, että kuulen ja näen niitä vielä. Ihan tänne asti ei tarvitse toki kirjaimellisesti kuulua :D


Tunturiketun Snugga 6,5vkoTunturiketun Siggi 6,5vko
Islanninkoirat Snugga ja Siggi 6,5vko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti