sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Islanninkoirien erikoisnäyttely

Neeka ja Onni voittivat islanninkoirien erikoisnäyttelyssä parikilpailun.
 Koko kesän koirakohokohta! Islanninkoirien erikoisnäyttely. Huisin kiva päivä. Ja rankkaa. Kiitos kaikille! Mukana oli koko perhe ja kehässä kävivät Neeka ja Onni. Tulokset oli meidän näyttelymittapuulla kyllä huimat.

Neeka ja Onni voittivat parikilpailun.
Neeka VET ERI SA VEK2 (Paras narttu kehästä ulos kuudentena)
Onni VET ERI
Kasvattajaluokassa Tunturiketun kenneliä edustamassa 4/6 KP
Jälkeläisluokassa Fina V.D. Swaenepoel edustamassa 2/2 KP

Tuomari: Ambjörn Lindqvist
Arvostelut

Onnin arvostelu suomennettuna: Erinomainen tyyppi. Erinomaiset mittasuhteet. Ihastuttava runko mutta toivoisin enemmän luustoa. Erinomainen kaula ja ylälinja. Hyvin kannettu häntä. Vielä kapea rintakehä. Liikkuu tehokkasti kaikista suunnista. Kaksoiskannukset takana. Oikein hyvä luonne. Erinomainen turkki.(Utmärkt typ. Utmärkta proportioner. Härlig resning men onskar mer benstomme. Utmärkt hals & överlinje. Väl buren svans. Ännu smal i bröstkorg. Rör sig effectivt från alla håll. Dupplaspår bak Mycket bra temperament. Utmärkt päls.)


Neekan arvostelu suomennettuna: Erittäin hyvä tyyppi. Erinomaiset mittasuhteet. Vahva luusto. Hyvänmuotoinen pää. Tummat hyvät silmät. Vähän isot korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Hyvin kannettu häntä. Hyvänmuotoinen rintakehä. Liikkuu hyvin kaikista suunnista. Yhdet kannukset takana. Vähän pehmeä turkinlaatu. Erittäin miellyttävä luonne. (Mycket god typ. Utmärkta proportioner, Kraftig huvud. Mörka fina ögon. Ngt stora öron. Utmärkt hals & överlinje. Väl buren svans. Välformad bröstkorg. Rör sig väl från alla håll. Enkla spårar bak. Ngt mjuk päls-kvalitet. Mycket trevlig temperament.)

Onnin vuoro oli ensin. Se kilpaili veteraaneissa ja oli niin upea näyttelypaikalla, etten koskaan lakkaa kehumasta sitä. Luonne on näissä koirissa osunut kyllä yksinolon probleemia lukuunottamatta ihan nappiin. Onni sai laatuarvostelun erinomainen muttei kuitenkaan sijoittunut luokassaan.

Onnin ensimmäinen näyttely

Urosten ja narttujen arvostelun välissä osallistuimme parikilpailuun, jonka voitimme. Vaikka varmasti lukijoille ei tullut yllätyksenä, että Neeka + Onni = täydellinen koirakaksikko. Olin niiiiiin ylpeä, koska meillä ei kuitenkaan ole näyttelykokemusta kauheasti takana, Onnilla ei yhtään. Miun hienot kultapallerot.Neeka arvosteltiin veteraaninartuissa ensimmäistä kertaa. Tulos oli erinomainen, sertifikaatin arvoinen ja vieläpä luokkasijoitus 2/8. Luokan voitti Neekan emä Fina, joka oli lopulta myös paras veteraani. Paras narttu- kehässä Neeka jäi kuudenneksi. Eli epävirallisesti tulkittuna Neeka oli kuudenneksi kaunein islanninlammaskoira narttu 42 nartun joukosta.

Mutta, kuten jokaisen koiran kuuluu, ilman tuomarin kauniita sanoja, olla omalle perheelleen se paras ja rakkain, niin nämäkin ovat. Näyttelyissä joku vertaa, ilman tunnelatausta, koiraa rodun rotumääritelmään. Eli siihen, mikä on rodun ihanne ja mitä pitäisi ulkomuodollisesti tavoitella. On paljon kiinni tuomarista, mikä ratkaisee ja mikä koirista lopulta hänen mielestään vastaa eniten ihannekuvaa islanninlammaskoirasta. Yhtään parempaa tai huonompaa ei näyttelytulos Neekasta tai Onnista minulle tee mutta se, miten leppoista niiden kanssa on olla koiratapahtumassa ja miten upeasti ne käyttäytyvät ja kuuntelevat ohjeita, tekee kyllä.

Neekan perhe. Vasemmalla Neeka, sitten sen sisko Nuppu, sitten Onni ja oikeassa
laidassa näiden upeiden koirien emä Fina.

Niin ne festarileirit on muuttuneet...

Neekan Nuppu- sisko moikkaa Nuuraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti