keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Neekan pennut 6- vuotta


3.11.2015 täyttivät Neekan pennut kokonaiset 6 vuotta. Aika menee niin nopeasti. -huokaus- Hassut sulotassut, jotka melkein syntyivät autoon ja joiden kautta pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan islanninkoirien jalostukseen, pennutukseen, pentujen hoivaamiseen ja siihen haikeuteen, kun ne muuttivat omiin koteihin. Siitäkin huolimatta, että kolme pentua = kolmen verran myös niitä vähemmän hehkeitä asioita.

Opettava ja ikimuistoinen kokemus. Kiitos vielä Tunturiketun kennel, Keravan väki, Neeka ja pentujen ihanat kodit! Ero ensimmäisistä pennuista olisi tehnyt tiukkaa, jos niille ei olisi ollut niin sopivia perheitä.

Seuraavat blogipostaukset keskittyvätkin Neekan jälkikasvuun. Kiitos Brellan, Eldin ja Eetun kotiväelle kirjoituksista ja kuvista! Ensimmäisenä Eldin kuulumisia.

ELDI - "naurava koira" (Tunturiketun Eldraudur)


Tunturiketun Eldraudur 6v (Eldi)
Eldi ensimmäistä kertaa veneessä (2015)
"Eldi ei ole koskaan ollut kovinkaan itsepäinen vaan suurin haaste on siinä ollut sen vilkas luonne. Eldi taisikin pentueen kolmesta pennusta olla se, joka ensimmäisenä avasi silmät, lähti kävelemään ja nosti korvat pystyyn. Tämä kaikki oli kuin olikin alkusoittoa tulevasta. Luojan kiitos se on vuosien saatossa kuitenkin rauhoittunut hyvin paljon, ja ennen kauhulla odotetut tilanteet (kuten eläinlääkärin vastaanottoaulassa istuminen tai junalla matkustaminen) sujuvat nykyään suhteellisen rauhallisesti.


Eldi näki lampaita ensi kertaa 2015
Aikoinaan nuori herra kävi uusissa ja jännittävissä tilanteissa hyvinkin ylikierroksilla, mutta nykyään sitä voi ottaa mukaan melkein minne vain (tietenkin edelleen pienellä varauksella :D). Eldi on erittäin ihmisrakas ja pitää ihan jokaisesta ja todella paljon. Myös muut koirat ovat kaikki sen kavereita, tai näin ainakin se itse ajattelee, mutta välillä saanut hieman nokilleen liian innokkaasta lähestymistavasta. Eldi on hyvin elämänhaluinen, energinen ja saanut naapureiltakin lempinimen "naurava koira" iloisen ilmeensä ja olemuksensa ansiosta.

Tunturiketun Eldraudur 6v
Nykyään Eldillä on aikalailla kaksi kotia. Noin puolet ajasta se asuu minun luonani Helsingissä kerrostaloyksiössä ja puolet ajasta äitini luona Järvenpäässä isossa asunnossa. Sen päivään kuuluu pitkät lenkit, leikkiminen ja erilaisten aktiviteettien harrastaminen kotona (namien piilotus, kongin käyttö jne), ja tietenkin myös jonkin verran yksinoloa koulupäivän tai työpäivän ajan. Vaikka Eldi onkin vilkas ja energinen, ei yksinolossa ole koskaan ollut mitään ongelmia; se nukkuu tyytyväisenä muiden poissaollessa.


Vaihtelua arkeen tuo silloittaiset mökkiviikonloput, ja mökki onkin ehdottomasti Eldin lempipaikka missä olla. Siellä voi mennä aamusta iltaan ulkona vapaana ja tutkittavaa riittää jatkuvasti. Kesällä kivointa on rannassa kahlaus (hassua kyllä uimaan Eldi ei ole koskaan suostunut), keppien kantelu ja sisiliskojen ja sammakoiden jahtaaminen. Onneksi Eldi ei ole verenhimoinen, joten pikku elikot selviävät luojan kiitos aina hengissä. Talvella järven jäällä juoksentelu ja lumityöt pihalla on mukavaa. Eldistä on kuudessa vuodessa kasvanut mahtava koira, ja se on ollut kaikkea sitä mitä ensimmäiseltä koiralta toivoa saattaa ja enemmänkin. Haasteita on ollut, mutta päällimmäisenä mielessä näistä vuosista on iloa ja paljon hauskoja ja ihania muistoja." 

–Saija-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti